Πρόγραμμα Λειτουργίας

Χειμερινό Πρόγραμμα
Ωράριο Λειτουργίας: 13:30 – 17:30 (Α’ Βάρδια)

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα και Εορτών (Χριστουγέννων- Πάσχα)
Ωράριο Λειτουργίας: 8:00 – 16:00 (Α’ Βάρδια- Β’ Βάρδια)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Εικαστικά-Κατασκευές. Κολάζ, πηλός, χειροτεχνίες, ζωγραφική αναδεικνύουν τα δημιουργικά ταλέντα των παιδιών και ανοίγουν τους ορίζοντες της τέχνης. Τα υλικά δίνουν δημιουργική πνοή στις ευαισθησίες και τη φαντασία και ξεδιπλώνουν τις δεξιότητες των παιδιών .
  • Μουσική-Μουσικοκινητική Αγωγή. Χορός, Τραγούδι, Μελωδία κινούν το σώμα και απελευθερώνουν το ρυθμό με τη βοήθεια της μουσικής.
  • Θεατρικό Παιχνίδι. Η φαντασία απογειώνεται μέσα από την έκφραση που απελευθερώνει το θέατρο και το κουκλοθέατρο. Σκέψεις, φόβοι, συμβολισμοί εκφράζονται δημιουργικά και επιτρέπουν στα παιδιά να επικοινωνήσουν μέσα από την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.
  • Δημιουργική γραφή. Όλοι οι ήρωες της φαντασίας μας βρίσκουν τη θέση τους και ανοίγουν νέους κόσμους, μας βοηθάνε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να διαχειριστούμε όσα δυσκολευόμαστε να πούμε διαφορετικά. Τα παραμύθια, μας φέρνουν σε επαφή με την ιστορία μας και οι ήρωές τους γίνονται οι ήρωες των παιδιών και των ιστοριών που τα ίδια δημιουργούν.
  • Περιβάλλον. Η εξοικείωσή με τα περιβαλλοντικά θέματα που μας απασχολούν οδηγούν τα παιδιά, τους πολίτες του αύριο, να μιλήσουν και να σχεδιάσουν ένα βιώσιμο, ανθρώπινο και αειφόρο πλανήτη.
  • Είμαστε επιστήμονες! Η κατανόηση του φυσικού περιβάλλοντος, η εξοικείωση με τις επιστήμες, πειράματα στην καθημερινή ζωή, ξεδιπλώνουν τα ταλέντα των παιδιών και τα βοηθούν να κατανοήσουν βασικές έννοιες της φυσικής και των μαθηματικών.